Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews,

...
Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews,
Коментари Харесай

Скритите послания: Неразгаданите световни мистерии

 " Скритите послания с  Красимир Куртев “ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре пристигнали в рубриката! В следващото издание ще ви показва тематиката за скритото обръщение – Неразкритите международни мистерии.
Прочетете още
В гоблена на човешката история и необятното пространство на нашата планета доста мистерии са завладели въображението на хората по целия свят. От антични монументи, чиито цели убягват на най-учените учени, до модерни истории за необясними явления, които не подлежат на разумно пояснение, тези мистерии остават източници на обаяние, спекулации и следствия.

В тази обява ще разгледаме някои от неразгаданите мистерии на света.

 

Бермудският триъгълник

Бермудският триъгълник, прочут още като Дяволския триъгълник, е едва проучен район в западната част на Северния Атлантически океан. Известен е с мистериозното изгубване на кораби и самолети. Предложени са доста теории, от магнитни аномалии до извънземна интензивност, само че нито една не е потвърдена. Местоположение: Между Маями, Бермудите и Пуерто Рико.

Теориите варират от естествени явления до паранормални пояснения. Не са открити безапелационни доказателства, които да обяснят мистериите.

Чудовището от Лох Нес

Чудовището от Лох Нес, или Неси, е създание, за което се твърди, че населява Лох Нес в Шотландските планини. Наблюденията на Неси датират от 565 година сл. н. е., само че тя притегля международно внимание през 1933 година Въпреки многочислените търсения и следствия, не са открити безапелационни доказателства за съществуването на Неси.

Описван като огромен, с дълга шия и с една или повече гърбици, стърчащи от водата. Снимки и сонарни показания са съдействали за легендата, само че постоянно са оспорвани или развенчавани. Научният интерес към легендата докара до екологични ДНК проучвания на езерото. Остава известен предмет на криптозоологията и шотландския фолклор. Както и неустоима притегателна мощ за туристите. 

Изгубеният град Атлантида

Изгубеният град Атлантида е митологична островна нация, упомената в творбите на Платон. Според Платон, Атлантида била могъщо и напреднало царство, което потънало в океана „ за един денонощно на злощастие “. Предполагаемото му местонахождение и битие се разисква от епохи. 

Споменат от философа Платон към 360 година пр.н.е. Описван като напреднала цивилизация с мощен флот. Теориите за местоположението му включват Средиземно море, Карибите и Антарктика. Остава една от най-завладяващите мистерии в историята.

Таос Хум

Taos Hum е нискочестотен тон, който се чува в и към Таос, Ню Мексико. Съобщаван от дребен % от локалното население от началото на 90-те години на предишния век, той е разказан като бръмчене, бръмчене или дрон. Въпреки следствията, източникът на Taos Hum остава неидентифициран.

Описван изменчиво от слушателите във връзка с височината и силата на звука. Подобни феномени са докладвани и на други места по света. Разследванията преглеждат източници като машини, само че нито един не е дефинитивно разпознат. Остава тайнственост и обект на интерес както от научна, по този начин и от известна просвета.

 И нцидентът на прохода Дятлов

През 1959 година девет ски туристи са починали при мистериозни условия по източните скатове на планината Холат Сиахл в планината Северен Урал. Къмпингът е бил открит зарязан с палатки, раздрани от вътрешната страна, а гибелта на туристите беше приписана на „ непреодолима естествена мощ “.

Открити са тела с тежки пострадвания и следи от радиация. Някои жертви бяха открити единствено по долни дрехи макар минусовите температури. Теориите включват военно присъединяване, лавини и офанзиви на йети. Руското държавно управление възобнови следствието през 2019 година, само че приписа гибелта на лавина, оставяйки доста въпроси без отговор.

Убиецът Зодиак 

The Zodiac Killer е сериен палач, работил в Северна Калифорния в края на 60-те и началото на 70-те години. Убиецът е прочут с изпращането на подигравателни писма и криптограми до полицията и вестниците. Въпреки задълбочените следствия, самоличността на зодиакалния палач остава незнайна.

Твърди се, че е умъртвил 37 души, само че единствено пет доказани смъртни случая. Делото остава отворено в няколко юрисдикции. Мистериозен палач, който притегля създателите на голям брой книги и филми.

Ръкописът на Войнич

Ръкописът на Войнич е книга, написана с незнаен шрифт и илюстрирана със фотоси на незнайни растения и астрономически диаграми. Въглеродното датиране слага книгата при започване на 15 век. Неговият генезис, предопределение и смисъла на текста остават мистерия.

Съдържа 240 страници с незнайно наличие. Кръстен на Уилфрид Войнич, който го придобива през 1912 година Теориите за смисъла му варират от медицински текст до извънземен артефакт. Въпреки напъните на криптографи и историци, ръкописът остава неразшифрован.

Самоличността на Джак Изкормвача

Джак Изкормвача тероризира квартал Уайтчапъл в Лондон през 1888 година, като умъртви минимум пет дами. Въпреки многочислените следствия, самоличността на този прочут сериен палач остава незнайна. Мистерията е породила безчет теории и остава един от най-известните неразгадани случаи в света.

Действал в Лондон през 1888 година Известен с бруталния темперамент на убийствата и подигравателните писма, изпращани до полицията. Предложени са над 100 обвинени. Съвременните съдебномедицински техники към момента не са разпознали дефинитивно килъра.

Йоци - Ледения човек

Туристи откриха мумифицираното тяло на Ötzi в дере високо в италианските Алпи през 1991 година Неговите замръзнали остатъци са може би най-внимателно проучената археологическа находка в света, разкриваща в невиждани детайлности какъв е бил животът преди 5300 години.

Съдържанието на стомаха му е дало информация какво е било последното му хранене и от кое място е пристигнал, до момента в който оръжията му демонстрират, че е боравил с дясната ръка, а облеклата му дават необичаен взор върху това, което в действителност са носили античните хора. Нов разбор на ДНК, извлечена от таза на Ötzi, разкри през август, че външният му тип не е това, което учените в началото смятаха. Изследването на неговия генетичен състав сподели, че Йоци Ледения има тъмна кожа и тъмни очи и евентуално е бил плешив. Този модифициран тип е в ослепителен контрастност с добре познатата реорганизация на Ötzi, която изобразява мъж с бледа кожа с цялостна коса и брада.

Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР